Областният управител свика заседание за подготовката на инфраструктурата в региона за зимния сезон

22 Ноември 2007, 1941 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов свика заседание на Областната комисия по транспорт и Постоянния щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Заседанието бе водено от зам.-областния управител инж. Димитър Кръстанов.
Представители на общините и ведомствата представиха отчет за подготовката за поддържане на инфраструктурата в региона през предстоящия зимен сезон и извършените от тях превантивни мерки за бедствени и кризисни ситуации. От предоставената информация стана ясно, че почти всички общини и институции са изпълнили необходимите дейности и имат готовност за посрещане на зимата. Директорът на Областно пътно управление инж. Диана Палагачева заяви, че тази година настилките по републиканските пътища са на 100% изкърпени. Договорите за поддръжка на държавните пътища в областта са с фирмите “Пътно поддържане” и “Родопа трейс”.
В отделни точки бяха разгледани подготовката на курорта Пампорово и безопасността на движението в региона. За да бъде комплексът в готовност, предстои още работа, стана ясно от срещата. Очаква се издаването на заповед от кмета на Чепеларе за спиране на строителството, трябва да се изясни състоянието на паркинг “Студенец” и на осветлението в курорта и др.
Началникът на сектор “Пътна полиция” Неделчо Делев съобщи, че ОД”полиция”-Смолян има готовност за сезона. Той обърна внимание към нарастването на броя на автомобилите в областта – с 1425 повече в сравнение с миналата година, и подчерта, че този факт също трябва да се има предвид при обсъждане на пътно-транспортната обстановка.
В срещата участваха кметовете и представители на общините, ръководители и представители на ОД“Полиция”, Регионална гранична служба, ОД “Пожарна безопасност и защита на населението”, 101 –ви Алпийски батальон, Д “Гражданска защита”, Областно пътно управление, Басейнова дирекция, Центъра за спешна медицинска помощ, Регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве, EVN, ВиК, БТК, РЦЗ, РУГ, БЧК, РИОСВ, РВМС.