Заместник-министър Георги Тодоров откри в Смолян реновирана пощенска станция и обновен компютърен кабинет

07 Май 2014, 1094 прочита

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров откри днес напълно обновената Пощенска станция Смолян, клон 1 в кв. Райково, под родопския съпровод на самодейците от НЧ „Христо Ботев”. „Това е тридесет и четвъртият офис на „Български пощи“, който през последната година отваря врати след пълен ремонт, което е резултат от последователната политика на българското правителство” заяви по време на церемонията заместник-министърът. Той каза още, че „Български пощи” ще продължи да търси нови ниши и пазари за подобряване на своето финансово състояние, което неизменно ще се отрази и върху персоналното заплащане на служещите в него. Зам.-министър Тодоров уточни, че инвестицията в Смолян възлиза на 18 хил. лв. Главният изпълнителен директор на „Български пощи” Валентин Петков благодари за подкрепата, която се оказва на дружеството. Той подчерта, че това е една от най-дългогодишните институции с изключително важно значение за обществено-политическия и икономически живот в страната. Петков припомни, че Пощенската станция в кв. Райково е открита по време на Балканската война през 1912 г. За последно станцията е ремонтирана през 1996 г. Церемонията се извърши в присъствието на областния управител инж. Димитър Кръстанов, кмета на община Смолян Николай Мелемов, общински съветници, бивши и настоящи служители на Пощенска станция и жители на града.
В рамките на посещението си в родопския град заместник-министърът откри и обновен кабинет по информационни технологии в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“. Залата е обновена с компютри, предоставени със съдействието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Заместник-министър Тодоров увери присъстващите учители и ученици, че се работи и се полагат съвместни усилия за подобряване качеството на обучение, което да гарантира още по-големи успехи на обучаващите се.
Областният управител инж. Димитър Кръстанов благодари за усилията, които се полагат за развитието на образованието и за това то да отговаря на съвременните стандарти. Той изтъкна наличието на високотехнологични предприятия в региона и изключителната нужда от тесни специалисти за тях, като посочи, че начинания като днешното способстват за създаването на добри условия за подготовката на такива кадри.
Благодарности за направеното дарение изказаха още директорът на ПГТТ „Хр. Ботев” и началникът на РИО на МОН – Смолян.