Зам.-областният управител инж. Димитър Кръстанов започна проверки на свършената работа за зимната подготовка

30 Ноември 2007, 1871 прочита

Зам.-областният управител инж.Димитър Кръстанов направи проверка на готовността на екипите и техниката за зимния сезон в курорта Пампорово, община Чепеларе и Районните пътни служби на Областно пътно управление-Смолян.
Извършената проверка завчера и вчера е установила:
- етапна завършеност на строителните работи на канализационния колектор по трасето Пампорово-Смолян и готовност за пускане на движението и по двете ленти на пътното платно в ремонтния участък;
- паркингът на курортно ядро “Студенец” е разчистен и готов за ползване;
- започнато е отстраняването на течове и повърхностни води по пътя и улиците в Пампорово;
- започната е активна работа за подготвяне на ски пистите и ски плацовете в курортно ядро “Студенец” в нужното състояние за предстоящия туристически сезон;
- извършена е подготовка на снегопочистващите машини и доставката на материали от фирма “Тераком”, която отговаря за зимното поддържане на пътищата в Пампорово.
Зам.-областният управител инж. Кръстанов провери на място посочените по горе райони, след като институциите поеха ангажимент за ускоряване на подготовката за зимата на заседание миналата седмица с Областна комисия по транспорт и Постоянния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи.
През следващата седмица предстои проверка съвместно с Областно пътно управление на “Пътно поддържане”ООД – Пловдив за готовността на фирмата за поддържане в добро състояние, включително и при обилен снеговалеж, на проходите Превала и Пампорово.

Невелина Караасенова
Ст.експерт “Връзки с обществеността”
30.11.2007 г.