ПОКАНА от вицепремиера Даниела Бобева към бизнеса от област Смолян за включване в инициативата „България има нужда от Вас”

30 Май 2014, 1133 прочита

Правителството на Република България в партньорство с българския бизнес започва инициатива под мотото „България има нужда от Вас”.Програмата е под патронажа на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева.
Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина. Идеята е да бъдат мотивирани младите и талантливи българи да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционни стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза. Очаква се тази иницатива да бъде споделена и подкрепена от българския бизнес. Фирми, предприятия и организации от област Смолян, могат да заяват желание за прием на български студенти, които учат в чужбина, за дистанционни стажове, като изпратят попълнена заявка за участие по електорнен път и с официално писмо. Формуляра е публикуван в раздел Документи и материали на www.staj.government.bg.
До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия.
За допълнителна информация: тел. 02 940 26 26, staj©government.bg