Областният управител се завърна от посещение във Франция

03 Декември 2007, 2151 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов бе на опознавателно тридневно посещение във Франция миналата седмица заедно с областните управители на Варна, Враца, Хасково и Стара Загора.
Визитата имаше за цел нашите ръководители да се запознаят с опита на някои институции и работата им с европейските програми и структурните фондове.
Делегацията е посетила Междуведомствената делегация за благоустройство и конкурентноспособност на териториите в Париж, която е подчинена на министър-председателя. Българската група е гостувала на областния управител на област Нор-Па-де-Кале Даниел Канепа. В областния център - гр. Лил, тя гостувала също на Генералния секретариат на регионалните въпроси – звено в областната управа, което отговаря за управлението на структурните фондове, както и на Регионалния съвет на област Нор-Па-де-Кале. Българските губернатори са имали възможност да се запознаят и с практическата реализация на много проекти за благоустройство, които са ползвали финансиране от европейските структурни фондове.Невелина Караасенова
Ст.експерт “Връзки с обществеността”
03.12.2007 г.