Областният управител инспектира ремонта на пътните участъци Пампорово-Стойките и Чепеларе-Рожен-Соколовци

19 Юни 2014, 1089 прочита

Добра организация и изпълнение на дейностите при рехабилитацията на пътните участъци Пампорово-с.Стойките и Чепеларе-Рожен-Соколовци. Това констатира областния управител инж. Димитър Кръстанов при инспекция на строително-монтажните работи на двата обекта. На голяма част от пътя Пампорово-с.Стойките вече е положен изравнителен пласт. Предпазни огради са поставени на най-рисковите и опасни места, като допълнително ще се направи преценка на нуждата от още такива мантинели. Подготвени са и отводнителните канали. Към момента пътният участък е профилиран, но не е завършен окончателно. Остава да бъде положен 8 см. износващ пласт на покритието. В частта на к.к. Пампорово се извършва благоустрояване и ремонт на тротоарните площи, които са част от градската среда на курорта. Рехабилитацията на пътя възлиза на стойност 2 540 000 лв.
В резултат на плановата инспекция, областният управител отчете напредък и при възстановителните дейности на пътния участък Чепеларе-Рожен-Соколовци. Констатирано бе известно изоставане единствено в изграждането на предпазните стени по пътната връзка. Проведени са разговори с главния изпълнител и с подизпълнителите на обекта за ускоряване на процеса. По протежение на пътя в отделни участъци са изградени съоръжения за укрепване на крайпътните откоси. На повече от половината от пътния участък са изградени и предпазни стени, неутрализиращи малките свличания на камъни и земна пласт. Същевеременно се работи по изграждането на ивици, оформящи пътното платно. Пусковият срок за рехабилитацията на пътя Чепеларе-Рожен-Соколовци по ОП „Европейско териториално сътрудничество 2014-2020”е в края на месец септември тази година. Договорът за строителство е на стойност 9 700 000 лева, ведно с техническия надзор.
Областният управител заяви, че фирмите „Интегрирани пътни системи“ АД и „Виастройинженеринг” ООД имат изключително активно и отговорно отношение към изпълнението на двата обекта. Той изрази надежда, че въпреки интензивните валежи, които пречат на работата, до края на месец август всички строителни и ремонтни дейности ще бъдат завършени. Инж. Кръстанов отбеляза още, че с рехабилитацията на пътните отсечки ще се подобри не само безопасността на движение, но и удобството при пътуване.