Заместник областният управител Емил Хумчев проведе среща с началника на ОУ „ПБЗН”- Смолян във връзка с продължаващите обилни валежи

25 Юни 2014, 1221 прочита

Заместник областният управител Емил Хумчев проведе среща с началника на ОУ „ПБЗН”- Смолян във връзка с продължаващите обилни валежи. Комисар Красимир Шотаров информира зам. областния управител за причинените през изминалото денонощие наводнения в осем къщи в Девин. Водата е засегнала приземните етажи /мазета/ на къщите, като са предприети всички мерки те да бъдат отводнени. В Смолян екип на пожарната, съвместно със служители на ЕРП дружеството са отстранявали повреда в електрически стълб на околовръстното шосе в града. Началникът на пожарната увери зам. областния управител Хумчев, че въпреки проливните дъждове на този етап няма място за притеснения, извършва се постоянно наблюдение на нивата на водоемите и речните корита в областта.
От своя страна зам. областния управител Емил Хумчев заяви, че още от началото на валежите е установен и се поддържа тесен контакт както с ОУ „ПБЗН”- Смолян, така и с останалите компетентни институции, с цел по-добра осведоменост и координация.