Заместник областният управител Емил Хумчев присъства на официалното откриване на четири реновирани детски градини в Златоград

26 Юни 2014, 1022 прочита

Днес, 26.06.2014 г. /четвъртък/, заместник областният управител на Смолянска област Емил Хумчев, кмета на община Златоград г-н Мирослав Янчев и трима представители от Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ официално откриха четири изцяло реновинрани детски градини в община Златоград. Общо 403 244 долара са инвестирани от американското правителство в този проект като част от програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. Благодарение на ремонта 324 деца и техните учители ще имат на разположение по-здравословна и безопасна среда, подходяща за обучението на децата в ЦДГ „Снежанка“ и ЦДГ „Радост“ в град Златоград, както и в детските градини в селата Старцево и Долен. Ремонтът включва подновяване на електрическите инсталации и централното отопление, ремонт на санитарните помещение и покрива, както и подмяна на прозорци, врати и др.
В последните три години Европейското командване на въоръжените сили на САЩ чрез Посолството на САЩ в България подпомогна с над 2 562 704 долара различни проекти за хуманитарна помощ в България. За много от тях американски и български военнослужещи заедно положиха доброволен труд. При осъществяването им правителството на САЩ работи в партньорство с неправителствени организации и местни български фирми в съответствие със стратегията за социално и икономическо развитие на Република България.