Зам.-областният управител инж. Димитър Кръстанов след завръщането си от Гърция:Направена бе нова стъпка в сътрудничеството и реалните бизнес контакти в областта на туризма

06 Декември 2007, 2096 прочита

Конкретни стъпки за бъдеща координация и сътрудничество между туристическите асоциации, агенции, фирми и браншовите съюзи на областите Смолян и Кавала бяха набелязани на първата по рода си среща на представители от туристическите браншове на двата съседни региона. Тя се състоя в Кавала в началото на седмицата и неин домакин бе областният управител на префектура Кавала Теодорос Калиоцис. Във форума участваха делегация от Смолян, водена от зам.-областния управител инж. Димитър Кръстанов, и представители на местния туристически бранш.
На работната среща бе договорено от 10 до 12.02.2008г. делегация и туроператори от Кавала да посетят нашата област и да се запознаят на място с възможностите на региона за целогодишно посрещане на гръцки туристи. Взе се решение на туристическото изложение в Кавала в началото на май идната година да бъдат представени смолянски туроператори и фирми.
В края на срещата областният управител Теодорос Калиоцис и зам.-областният управител инж. Димитър Кръстанов изразиха увереност, че е направена нова стъпка в сътрудничеството и реалните бизнес контакти в областта на туризма.
Заедно със зам.-областния управител в южната ни съседка бяха изпълнителният директор на АРО Златка Николова, представители на Регионална туристическа асоциация “Родопи”, Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори, както и представители на 10 туроператорски и туристически фирми от Смолянска област.
Посещението на нашата делегация бе по покана на областния управител Теодорос Калиоцис и е в отговор на визитата на гръцката делегация в Смолян през октомври. Тогава делегация от Кавала гостува на първата българо-гръцка контактна туристическа борса “Туризъм в Родопите - заедно от двете страни на границата”.

Невелина Караасенова
Ст.експерт “Връзки с обществеността”
06.12.2007 г.