Областният управител изпрати покана до политическите партии за провеждане на консултации за определяне състава на РИК-Смолян

08 Август 2014, 1119 прочита

Областният управител инж. Димитър Кръстанов изпрати покана до политическите партии и коалиции за провеждане на консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за провеждане на избори за народни представители, насрочени с Указ на президента на Република България за 05.10.2014 г.
Консултациите ще се проведат на 09.08.2014 г. /събота/ от 10.00 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян. За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции, както и тези, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, както и другите партии и коалиции.
Назначаването на РИК става от Централната избирателна комисия по предложение на Областния управител след проведени консултации с партиите и коалициите. В случай, че не е постигнато съгласие за състава на РИК, областният управител незабавно изпраща на ЦИК документите, съгласно Изборния кодекс.
Пълният текст на поканата за свикване на консултациите е публикуван на сайта на Областната администрация.