Областният управител инж. Димитър Кръстанов присъства на официалното откриване на учебната година в ПМГ „Васил Левски”

15 Септември 2014, 1073 прочита

Областният управител инж. Димитър Кръстанов присъства на официалното откриване на учебната година в ПМГ „Васил Левски” в кв. Райково, където в 10.00 часа беше издигнат българският флаг и прозвуча химнът на Република България. На тържеството присъстваха още Виолета Бояджиева- представител на община Смолян, Костадин Чаталбашев- председател на училищното настоятелство, бивши учители в природоматематическата гимназия, родители.
В приветствието си Областният управител пожела на добър час на всички ученици. Той изрази своята благодарност и признателност към учителите – хората, които умело водят децата по пътя на знанието и под чието зорко око те се развиват. Областният управител изказа също съпричастност към всички онези, които вече са преминали и напуснали класните стаи на райковското училище и сега защитават у нас и в чужбина авторитета на едно от най-добрите учебни заведения в региона.
Инж. Кръстанов връчи букет на директорката Мария Илиева, като пожела здраве и сили през предстоящата учебна година. Той припомни завета на Апостола, че това да бъдем равни с другите европейски народи, зависи единствено от нашите собствени задружни сили.
След удрянето на първия училищен звънец, областният управител инж. Димитър Кръстанов влезе в класната стая заедно с учениците от VІІІ-ми „б” клас и техния класен ръководител г-жа Ирен Стайкова. „Щастлив съм, че като областен управител на област Смолян имам възможността да Ви поздравя и да пожелая на всички усърдие и вяра, защото всичко започва от знанието!”. Инж. Кръстанов подчерта пред учениците да не забравят никога, че думичката „трудност” произлиза от думата „труд”.
Областният управител не пропусна да поздрави и целия учителски колектив, ведно с всички бивши преподаватели на учебното заведение.
97 осмокласници пристъпват за първи път прага на ПМГ „Васил Левски” за новата учебна 2014/2015 г. Общо броя на учениците в гимназията е 432.
От името на областния управител поздравителни адреси по случай първия учебен ден бяха връчени на директорите на всички училища в област Смолян.