Областният управител проведе работна среща за поддържането на пътищата в региона

11 Януари 2008, 1951 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов събра институции и фирми днес във връзка с етапна оценка на поддържането и снегопочистването на пътищата от републиканската пътна мрежа в областта след последния снеговалеж.
Присъстваха ръководители и представители на: Областно пътно управление, Сектор “Пътна полиция” към ОД”Полиция”, Дирекция “Гражданска защита”, “Пътно поддържане”ООД, , “Родопа трейс”ООД, “Тераком”ООД, както и заместник областният управител инж. Димитър Кръстанов и служители от Областна администрация.
Областният управител благодари на фирмите и институциите за добре свършената работа по време на обилния снеговалеж и им пожела тя да се превърне в трайна положителна тенденция до края на зимния сезон.
По общо мнение на присъстващите от голямо значение е била добрата работа на полицията, чиито служители са подавали своевременна информация за състоянието на пътищата в критичните зони и са били безкомпромисни към водачите да спазват въведените ограничения.
Директорът на “Гражданска защита” инж. Недялко Горанчев предупреди за нов сняг и снежна покривка до метър и половина на 16-20 януари и напомни, че на проходите е необходимо да има тежки верижни машини за извличане на закъсали товарни автомобили.
На срещата бяха разгледани и други важни проблеми, свързани с поддържането на пътищата.


Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
11.01.2008 г.